Van rups naar vlinder met Jan Bommerez

‘Ik zal in deze sessie enkele inzichten delen opgedaan op mijn eigen levenspad. Neem mee wat je raakt en laat de rest voor wat het is,’ zo begon de middag met Jan Bommerez op 30 maart 2013 in Rotterdam.

De bio van Bommerez op managementboek.nl luidt: ‘Jan Bommerez (België, 1951) woont in Californië. Hij werkt hoofdzakelijk met management teams en directieteams. Hij spreekt regelmatig in Europa op congressen en voor organisaties als KPN, Pfizer, Philips. Hij is auteur van de bestsellers FLOW en de kunst van het zakendoen en Kun je een rups leren vliegen?

Jan Bommerez is een inspirerende visionair die je op een rustige manier meeneemt aan de hand van citaten en nieuwe en oude inzichten uit de literatuur. Hij doet dit op een lichtvoetige manier, met veel humor.

foto (84)

Een kenmerk van Jan Bommerez is dat hij met beide benen stevig op de grond staat, maar toch een paar slagen dieper gaat dan de gemiddelde managementgoeroe. Het gaat bij Jan Bommerez om de kern van het leven, om loslaten, je openstellen, transformatie. Vandaar de titel van rups tot vlinder.

Het was een bijzonder inspirerende middag. De neerslag van de ‘kijkshop’  van 30 maart kun je de komenden maanden (of jaren) terugvinden in de stukjes op mijn weblog. Ik zou de middag geen recht doen als ik het in een paar zinnen zou samenvatten. Je moet het gewoon zelf een keer meemaken. Een voorproefje kun je hier vinden, of in het gesprek met Martijn van Osch.

Als Jan Bommerez een Amerikaan was geweest, zou je misschien 10.000 dollar moeten betalen om een congres met hem te mogen beleven. Maar gelukkig voor ons is Jan een Vlaming en kun je voor de prijs van een etentje in een gemiddeld restaurant een hele middag (vijf uur lang) met hem meemaken. De prijs is laag, maar de waarde is gigantisch. Van harte aanbevolen!

Schermafbeelding 2013-03-31 om 19.19.52

© Jeroen Louis, 31 maart 2013

N.B. De foto van de vlinder is van Aditi-the-Stargazer op Flickr (klik op de link voor meer prachtige natuurfoto’s). 
Dit bericht is geplaatst in visie met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Van rups naar vlinder met Jan Bommerez

  1. Pingback: Structure follows strategy is een gedateerde kreet | Openbaar bestuur en strategie

  2. Karel de Vries schreef:

    Ik had het voorrecht om ook bij deze sessie aanwezig te mogen zijn. Een voorrecht om iemand als Jan je pad te laten kruizen en meegenomen worden in de wonderlijke wereld van transformatie.
    Van Bijbel naar Hill en van Bohm&Kwantum naar het ‘loslaten’ door een rups ben ik meegenomen naar de diepere laag in mijzelf. Co-creatie, inspiratie en verbeelding hebben voor mij een andere dimensie gekregen, ik heb die stap zaterdagmiddag gemaakt en ga en kan niet meer terug. Alles wat ik nu doe krijgt dat mee.
    Wonderlijk, verwonderend en nieuwsgierig om mij heen kijkend ik verder, zonder oordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *